Огласиле се сирене

Експлозије широм Кијева

  • Извор: Агенције
  • 16.12.2023. 08:31

Низ експлозија одјекнуо је украјинским главним градом Кијевом рано јутрос, док су јединице противваздушне одбране дјеловале на руске беспилотне летјелице, рекли су свједоци за "Ројтерс".

Експлозије су забиљежене на објема обалама ријеке Дњепар која пролази кроз град, а није било непосредних извјештаја о жртвама или озбиљној штети.

Градоначелник Кијева Виталиј Кличко рекао је да су противваздушне јединице кренуле у акцију, док су групе дронова летјеле у близини града.

Рекао је да руске снаге гађају подручја у близини центра града.

Противваздушна активност била је велика, рекао је, у округу Дарнитски на источној обали Дњепра, а експлозије су погодиле и историјски Подил на супротној обали.

"Ројтерсови" свједоци извијестили су о гласним експлозијама нешто иза поноћи, а нова серија експлозија у сљедећих 45 минута погодила је подручја у близини средишњих четврти Кијева.


Британци позвали Кијев да преговара?

Британци позвали Кијев да преговара?

Свједоци су рекли да су се сирене за ваздушну узбуну огласиле на источној обали ријеке Дњепар, али на западној обали полиција је преко звучника упозорила становнике на зрачну опасност.

Власти су упозориле и на могуће ракетне нападе у подручјима регије Кијев која окружују главни град, гдје су такође забиљежене експлозије.

Упозорење на ваздушни напад остало је на снази у дијелу територије која се протеже кроз централна подручја земље.

Пратите нас и путем Вибера