Oglasile se sirene

Еksplozije širom Kijeva

  • Izvor: Agencije
  • 16.12.2023. 08:31

Niz eksplozija odjeknuo je ukrajinskim glavnim gradom Kijevom rano jutros, dok su jedinice protivvazdušne odbrane djelovale na ruske bespilotne letjelice, rekli su svjedoci za "Rojters".

Еksplozije su zabilježene na objema obalama rijeke Dnjepar koja prolazi kroz grad, a nije bilo neposrednih izvještaja o žrtvama ili ozbiljnoj šteti.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je da su protivvazdušne jedinice krenule u akciju, dok su grupe dronova letjele u blizini grada.

Rekao je da ruske snage gađaju područja u blizini centra grada.

Protivvazdušna aktivnost bila je velika, rekao je, u okrugu Darnitski na istočnoj obali Dnjepra, a eksplozije su pogodile i istorijski Podil na suprotnoj obali.

"Rojtersovi" svjedoci izvijestili su o glasnim eksplozijama nešto iza ponoći, a nova serija eksplozija u sljedećih 45 minuta pogodila je područja u blizini središnjih četvrti Kijeva.


Britanci pozvali Kijev da pregovara?

Britanci pozvali Kijev da pregovara?

Svjedoci su rekli da su se sirene za vazdušnu uzbunu oglasile na istočnoj obali rijeke Dnjepar, ali na zapadnoj obali policija je preko zvučnika upozorila stanovnike na zračnu opasnost.

Vlasti su upozorile i na moguće raketne napade u područjima regije Kijev koja okružuju glavni grad, gdje su takođe zabilježene eksplozije.

Upozorenje na vazdušni napad ostalo je na snazi u dijelu teritorije koja se proteže kroz centralna područja zemlje.

Pratite nas i putem Vibera