Трагедија

Двије особе погинуле у поплавама у Аустрији

  • Извор: Агенције
  • 16.09.2024. 11:23

Полиција у Доњој Аустрији извјештава о још два смртна случаја.

Двије пронађене особе су из Хеберсдорфа у округу Корнеубург и Унтермаркерсдорфа у округу Ст. Пелтен у Доњој Аустрији. Обје особе су биле блокиране у својим кућама због навале водених бујица, јавља Аустријски јавни емитер ОРФ. 

У Бечу се ситуација благо поправља, јер су већина водостаја или остала на истом нивоу, или су почела благо да опадају. Једини изузетак је, како истичу, насипна подручја уз Дунав, који су поново унутар предвиђених капацитета. Наиме, како су објасниле локалне власти, дошло је до планског отпуштања дијела воде назад у Дунав. 

"То значи да ће ријека у Бечу наставити да тече изван корита, али ће се истовремено поново створити капацитет за складиштење у басенима у Аухофу", објаснио је локални званичник, преноси ОРФ.

Локални временски прогнозери истичу да ће киша настављати да пада, што значи да се и даље не може са сигурношћу тврдити како ће се ситуација одвијати наредних неколико дана.  На висинским подручјима опада висина сњежног покривача, а у дијелу Аустрије и даље су регистрована олујна невремена.

У Велсу у Горњој Аустрији, ватрогасци су јучер током операције поплава пронашли велики број новчаница. Неке од новчаница од 200 и 500 еура биле су потпуно натопљене водом, а према наводима полиције, ради се о фалсификованом новцу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: