Париз

Драма уочи Олимпијских игара, подметнути пожари дуж мреже брзих возова у Француској

  • Извор: Агенције
  • 26.07.2024. 10:12

Француска мрежа брзих возова (ТЖВ) погођена је „злонамјерним радњама“, укључујући нападе подметањем пожара који су пореметили транспортни систем, рекао је у петак жељезнички оператер СНЦФ, неколико сати прије церемоније отварања Олимпијских игара у Паризу.

Ово је масиван напад великих размјера да паралише ТЖВ мрежу – рекао је СНЦФ за АФП, додајући да ће многе руте морати да буду отказане и да ће ситуација трајати „барем цијели викенд док се поправке обављају“.

‘’СНЦФ је био жртва неколико истовремених злонамјерних радњи током ноћи’’, рекао је национални жељезнички оператер, додајући да су напади утицали на његове атлантске, сјеверне и источне линије.

‘’Почели су напади подметања пожара који су оштетили наше објекте’’, наводи се и додаје да је саобраћај на погођеним линијама „у великој мјери поремећен“.

Стиже порез на празне некретнине?

Стиже порез на празне некретнине?

Возови су били преусмјерени на различите колосијеке, „али ћемо морати да укинемо велики број њих“, наводи се у саопштењу.

Југоисточна линија није погођена јер је „спријечен злонамјерни чин“.

СНЦФ је позвао путнике да одложе своја путовања и да се држе даље од жељезничких станица.

Напади су покренути док се Париз припрема за церемонију отварања, са 7.500 спортиста, 300.000 гледалаца и публиком ВИП личности, преноси Блиц.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Црна Гуја (Р) (12+)

    ''Црна Гуја

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица