Presretnut putnički avion

Drama na nebu iznad Austrije, dignuti lovci - VIDEO

  • Извор: Курир
  • 13.04.2023. 11:46

Boeing 777-200, izraelske avio kompanije El Al registracija 4Ks-ECF koji je obavljao let LI-338 iz Amsterdama (Holandija) za Tel Aviv (Izrael), trebao je biti rutinski bez ikavih problema, međutim uslijedio je omanji incident zbog koga su Austrijanci morali da podignu dežrni par lovačkih aviona Eurofighter 2000.

Problem sa ovom letjelicom uslijedio je prilikom prelaska iz Njemačke u Austriju.

Avion je prelaskom prestao da odgovara na pozive radarske kontrole na svim ferekvencijama, uključujući i onu zaštitnu i nije odgovarao na pozive drugih aviona.

Na radarskim ekranima bilo je vidljivo da avion nastavlja rutinski let.

Zbog toga je izdato naređenje za polijetanje dva Eurofightera 2000 koji su poslati da presretnu Boing 777 i izvrše vizuelni kontakt.

U trentuku kada su se avioni približili Boingu ponovo je uspostavljena radio komunikacija, a borbeni avioni vratili su se u matičnu avio bazu, a putnička letjelica nastavila za Tel Aviv.

Ostatak leta do aerodroma Ben Gurion protekao je bez incidenata.

Ministarstvo odbrane Austrije saopštilo je da je start Eurofightera pokrenut u 13:08 L (11:08 Z), 12 minuta kasnije u 13:20 L (11:20 Z) letjelica je vizuelno identifikovana i radio kontakt je ponovo uspostavljen.

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм