Српски тенисер

Ђоковић: Наш циљ је да освојимо Дејвис куп, част је играти за Србију

  • Извор: Агенције
  • 15.09.2023. 20:10

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је, послије побједе над Алехандром Давидовичем-Фокином и пласмана Србије на завршни турнир, да је циљ освајање Дејвис купа и додао да је играње за своју државу огромна привилегија и част.

Одмах послије меча, Ђоковић је одговарао на питања новинара, а прво је било какав је осјећај играти за Србију и побиједити.

"Играти за своју земљу и за Србију је нешто потпуно другачије. Велика одговорност и притисак, али и велика привилегија и част. Драго ми је да сам успео да допринесем овом победом и овим поеном. На жалост, шпанска публика је желела да прођу, али нису успели. Ми смо урадили добро у синглу и сад ћемо покушати против Чешке да обезбедимо прво место у групи Ц како бисмо имали бољи жреб у Малаги", рекао је Ђоковић који је Давидовича-Фокину побједио резултатом 2:0 (6:3, 6:4).

Осврнуо се Ђоковић и на кратак период између освајања УС опена и играња за Србију послије само пет дана.

"Све се дешавало брзо у тих неколико дана. Толико сам био срећан због победе у Њујорку и прославе код куће. Оставити фамилију код куће никад није лако. Дошао сам својој другој фамилији. То ми даје највећу радост и дивне емоције да могу да играм за своју земљу. На почетку сезоне сам рекао, гренд слемови и играти за своју земљу, то су ми приоритети. Хоћу да допринесем колико год могу и ево ту смо. Циљ је испуњен, Ми смо у Топ 8", додао је освајач 24 гренд слем пехара и освајач Дејвис Купа 2010. године са Србијом.

На крају је истакао колико би му значило да Србија поново освоји Дејвис куп.

"Значило би нам много, то је наш циљ. Имали смо изузетну годину 2010. кад смо узели Дејвис Куп. Играли смо финале 2013. и још три или четири пута полуфинале. Формат се мења, сад је сваки поен важан. Ако не победите два меча у синглу морате да победите у дублу, а ми немамо баш много дубл искуства у тиму. Покушавамо да радимо на томе. Надамо се да ћемо у Малаги моћи да будемо комплетни, да будемо здрави и да добијемо шансу да се боримо за трофеј", закључио је Ђоковић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм