САД

Дјечак пронађен склупчан поред мртвог оца: Умро од дехидрације

  • Извор: Мондо.рс
  • 08.06.2024. 16:53

Двогодишњак је пронађен 9. јануара привијен уз тијело оца Кенета (60) који је преминуо од посљедица срчаног удара. Током истраге је утврђено да је Бронсон Батерсби (2), који је пронађен склупчан у пиџами поред мртвог оца, умро од дехидрације, пише Дејли Мејл.

Социјална радница је 2. јануара током рутинске посјете стигла у њихов дом у Линконширу. Како јој нико није одговарао, поново је дошла 4. јануара и затим позвала полицију. Кенет је био незапослен и имао срчано обољење због којег је добио жутицу. Из тог разлога их је социјална радница посјећивала једном недјељно.

Међутим, тијела оца и сина су пронађена тек пет дана касније, када је социјална радница узела кључ од станодавца и ушла у кућу. Мајка дјечака, Сара (43) посљедњи пут је видјела сина прије Божића. Током истраге коју је отворио мртвозорник Пол Смит сазнало се да је Бронсон отишао да живи с оцем након што су му се родитељи растали у љето 2022., док су старији сестра и брат остали с мајком.

Удес код Бијељине, учествовали шлепер и два аута

Удес код Бијељине, учествовали шлепер и два аута

Кенетово тијело пронађено је иза врата дневне собе, а Бронсон је пронађен мртав између очевих ногу. Организација која се бави заштитом дјеце је покренула независну ревизију случаја коју је започела у фебруару. Очекује се да ће трајати шест мјесеци. Дјечак је након очеве смрти остао без хране и воде, а његово тијело пронађено је 9. јануара. Полицајци су плакали када су видјели стравичан призор у стану. Њихов пас Скајлер успио је да преживи.

"Оно што се догодило нам је сломило срце. Бронсон то није заслужио. Нашли су га склупчаног код Кенетових ногу. Остао је у мраку, сигурно је био јако уплашен и збуњен. Вјероватно је мислио да му тата само спава. Био је предиван дјечак. Увијек је био насмијан и пун љубави, волио је да се мази", рекао је пријатељ његовог оца. Његова мајка Сара идентификовала је тијело.

Рада Васић о борби с најтежом болешћу: Све ми је отпало, чак и трепавице

Рада Васић о борби с најтежом болешћу: Све ми је отпало, чак и трепавице

"Нисам могла да га подигнем, тијело му је било јако крхко. Могла сам само да га додирнем, предуго је био сам. Да су социјалне службе урадиле свој посао Бронсон би још увијек био жив. Али нису ништа урадили. Не могу да вјерујем. Не могу им дозволити да се извуку са овим. Имао сам резултате обдукције. Бронсон је умро од глади јер му је тата умро", рекла је она.

(Мондо)

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.