SAD

Dječak pronađen sklupčan pored mrtvog oca: Umro od dehidracije

  • Izvor: Mondo.rs
  • 08.06.2024. 16:53

Dvogodišnjak je pronađen 9. januara privijen uz tijelo oca Keneta (60) koji je preminuo od posljedica srčanog udara. Tokom istrage je utvrđeno da je Bronson Batersbi (2), koji je pronađen sklupčan u pidžami pored mrtvog oca, umro od dehidracije, piše Dejli Mejl.

Socijalna radnica je 2. januara tokom rutinske posjete stigla u njihov dom u Linkonširu. Kako joj niko nije odgovarao, ponovo je došla 4. januara i zatim pozvala policiju. Kenet je bio nezaposlen i imao srčano oboljenje zbog kojeg je dobio žuticu. Iz tog razloga ih je socijalna radnica posjećivala jednom nedjeljno.

Međutim, tijela oca i sina su pronađena tek pet dana kasnije, kada je socijalna radnica uzela ključ od stanodavca i ušla u kuću. Majka dječaka, Sara (43) posljednji put je vidjela sina prije Božića. Tokom istrage koju je otvorio mrtvozornik Pol Smit saznalo se da je Bronson otišao da živi s ocem nakon što su mu se roditelji rastali u ljeto 2022., dok su stariji sestra i brat ostali s majkom.

Udes kod Bijeljine, učestvovali šleper i dva auta

Udes kod Bijeljine, učestvovali šleper i dva auta

Kenetovo tijelo pronađeno je iza vrata dnevne sobe, a Bronson je pronađen mrtav između očevih nogu. Organizacija koja se bavi zaštitom djece je pokrenula nezavisnu reviziju slučaja koju je započela u februaru. Očekuje se da će trajati šest mjeseci. Dječak je nakon očeve smrti ostao bez hrane i vode, a njegovo tijelo pronađeno je 9. januara. Policajci su plakali kada su vidjeli stravičan prizor u stanu. Njihov pas Skajler uspio je da preživi.

"Ono što se dogodilo nam je slomilo srce. Bronson to nije zaslužio. Našli su ga sklupčanog kod Kenetovih nogu. Ostao je u mraku, sigurno je bio jako uplašen i zbunjen. Vjerovatno je mislio da mu tata samo spava. Bio je predivan dječak. Uvijek je bio nasmijan i pun ljubavi, volio je da se mazi", rekao je prijatelj njegovog oca. Njegova majka Sara identifikovala je tijelo.

Rada Vasić o borbi s najtežom bolešću: Sve mi je otpalo, čak i trepavice

Rada Vasić o borbi s najtežom bolešću: Sve mi je otpalo, čak i trepavice

"Nisam mogla da ga podignem, tijelo mu je bilo jako krhko. Mogla sam samo da ga dodirnem, predugo je bio sam. Da su socijalne službe uradile svoj posao Bronson bi još uvijek bio živ. Ali nisu ništa uradili. Ne mogu da vjerujem. Ne mogu im dozvoliti da se izvuku sa ovim. Imao sam rezultate obdukcije. Bronson je umro od gladi jer mu je tata umro", rekla je ona.

(Mondo)

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?