SAD

Dječak (11) ubio starca i njegovu kćerku: Prvo lagao, pa onda sve priznao

  • Izvor: Telegraf
  • 05.09.2024. 14:34

Jedanaestogodišnjak je navodno priznao da je smrtno ranio bivšeg člana gradskog veća i njegovu ćerku, prema navodima zvaničnika u Luizijani.

Policajci u Mindenu, oko 50 kilometara istočno od Šrivporta, primili su poziv u nedelju u 6.30 ujutru u vezi sa dva tela pronađena u kući, izjavio je šef policije Mindena Džared Makajver za ABC Njuz u utorak.

Spasioci su pronašli Džoa Kornelijusa starijeg, 82 godine, i njegovu kćerku Kejšu Majls, 31 godinu, mrtve sa više prostrijelnih rana, rekao je on.

Jedanaestogodišnjak - koji je u srodstvu sa žrtvama - "dao nam je priču u početku koja jednostavno nije imala smisla", a kasnije je navodno priznao da je izvršio ubistva, rekao je Makajver na konferenciji za novinare u utorak.

Motiv nije poznat, rekao je Makajver.

Istraga je pokazala da je dečak "u početku opisan kao desetogodišnjak, ali je potvrđeno da ima jedanaest godina," rekao je šef policije na konferenciji za novinare.

Dječak je bio u kući u nedjelju ujutro i navodno je pucao na žrtve između 6 i 6.30 ujutru, rekao je šef policije.

Dva pištolja koja su pripadala osobama iz te kuće otkrivena su sakrivena na imanju, rekao je šef policije, a čaure pronađene na mjestu događaja bile su istog kalibra kao i pištolji.

Jedanaestogodišnjak je u pritvoru i optužen je za dva ubistva prvog stepena, rekao je Makajver.

"Još moramo da sastavimo neke dijelove slagalice", rekao je šef policije za ABC njuz.

"Grad može biti miran znajući da je osumnjičeni za dvostruko ubistvo sklonjen sa ulica, ali postoji i faktor šoka."

"Postoji osećaj olakšanja, šoka, žalosti, jednostavno različite emocije prolaze kroz naš grad u ovom trenutku. Jedino što sada možemo da uradimo je da ovaj slučaj riješimo najbolje što možemo", rekao je on.

Žrtva od 82 godine, Džo Kornelijus stariji, bio je dugogodišnji član gradskog veća u Mindenu i u jednom trenutku je služio kao imenovani gradonačelnik, prema riječima gradonačelnika Mindena Nika Koksa.

"Godine službe Džoa Kornelijusa za Minden obilježene su njegovom posvećenošću i predanošću unapređenju naše zajednice. Na ličnom nivou, zahvalan sam za njegovo prijateljstvo i na mnogim načinima na koje je podržavao mene i druge u našem gradu", naveo je Koks u izjavi. "Tokom ovog izuzetno teškog vremena, molim vas da svi čuvamo porodicu Džoa u svojim mislima i molitvama. Neka pronađu utjehu i snagu usred ove tragedije. Okupimo se kao zajednica da odamo počast Džou i podržimo jedni druge u ovom periodu tuge."

"Napori Džoa da unapredi Minden ostavili su trajni uticaj koji će se pamtiti godinama koje dolaze", rekao je Koks na konferenciji za novinare u utorak.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: