Трагедија

Дијете (3) пало са седмог спрата, љекари два сата покушавали да му спасу живот

  • Извор: Телеграф
  • 30.08.2024. 15:32

Трогодишње дијете је преминуло након што је пало са седмог спрата зграде у Јашију у Румунији. Љекари су се борили два сата да му спасу живот.

Екипе хитне службе и медицинског особља биле су алармиране у четвртак увече, након што је на број за хитне случајеве пријављено да је дијете пало са велике висине са зграде на Булевару независности у Јашију.

На лицу мјеста, љекари су установили да је дијете претрпило тешку краниоцеребралну трауму и бројне преломе. Транспортовано је у болницу, али је преминуло након што су љекари два сата покушавали да му спасу живот.

"Дијете, старо око три године, са политраумом усљед пада са висине, доведено је у стању срчаног застоја са реанимационим маневрима у току. Реанимација је настављена без успјеха. Смрт је проглашена. Реанимација је трајала око два сата, али без одговора", изјавила је др Катарина Јонеску, портпарол Дјечје болнице Света Марија.

Према полицији, дијете старо три године и 10 мјесеци, остављено без надзора, попело се на прозор и пало.

Покренута је истрага и спроводе се истражне радње због сумње у извршење кривичног дјела убиства из нехата, како би се утврдиле околности у којима се догодио инцидент, а биће предузете и законске мјере.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: