Tragedija

Dijete (3) palo sa sedmog sprata, ljekari dva sata pokušavali da mu spasu život

  • Izvor: Telegraf
  • 30.08.2024. 15:32

Trogodišnje dijete je preminulo nakon što je palo sa sedmog sprata zgrade u Jašiju u Rumuniji. Ljekari su se borili dva sata da mu spasu život.

Еkipe hitne službe i medicinskog osoblja bile su alarmirane u četvrtak uveče, nakon što je na broj za hitne slučajeve prijavljeno da je dijete palo sa velike visine sa zgrade na Bulevaru nezavisnosti u Jašiju.

Na licu mjesta, ljekari su ustanovili da je dijete pretrpilo tešku kraniocerebralnu traumu i brojne prelome. Transportovano je u bolnicu, ali je preminulo nakon što su ljekari dva sata pokušavali da mu spasu život.

"Dijete, staro oko tri godine, sa politraumom usljed pada sa visine, dovedeno je u stanju srčanog zastoja sa reanimacionim manevrima u toku. Reanimacija je nastavljena bez uspjeha. Smrt je proglašena. Reanimacija je trajala oko dva sata, ali bez odgovora", izjavila je dr Katarina Jonesku, portparol Dječje bolnice Sveta Marija.

Prema policiji, dijete staro tri godine i 10 mjeseci, ostavljeno bez nadzora, popelo se na prozor i palo.

Pokrenuta je istraga i sprovode se istražne radnje zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela ubistva iz nehata, kako bi se utvrdile okolnosti u kojima se dogodio incident, a biće preduzete i zakonske mjere.

Pratite nas i putem Vibera