Ужас

Детаљи трагедије у Бангкоку: 22 ученика и троје наставника живи изгорјели у аутобусу

  • 01.10.2024. 17:23

Тешка трагедија погодила је данас Бангкок, када се запалио двоспратни аутобус у коме се налазило 38 ученика и шест наставника. Како јављају локални медији, настрадала је већина њих - 22 ученика и троја учитеља.

Дјеца, узраста између три и девет година, била су из школе Ват Као Сангкарам у провинцији Утаи Тани и била су на излету.

Министар унутрашњих послова Тајланда Анутин Чарнвиракул, који је посјетио мјесто несреће заједно са министром саобраћаја Суријом Јуангроонгруангкитом, рекао је да је у несрећном аутобусу било укупно 38 ученика и шест учитеља.

Нови тренд на ТикТоку забринуо докторе

Нови тренд на ТикТоку забринуо докторе

Шеснаест ученика и још три учитеља успјели су да побјегну из пламена.

Један од наставника је изјавио да врата горућег аутобуса у почетку нису могла да се отворе, што је допринело високој смртности.

Ученици су се враћали са једнодневног излета у Историјски парк Ајутаја и били су на путу ка образовном центру Електроенергетске управе (ЕГАТ) у провинцији Нонтабури када се десила несрећа. Аутобус је захватио пожар у близини тржног центра "Zeer Rangsit" на Вибхавади Рангсит путу.

Прелиминарни извјештаји сугеришу да је пожар можда изазван пуцањем гуме, што је довело до тога да возач изгуби контролу и аутобус почне да струже уз металну ограду. Искрице од ударца могле су да запале резервоар за гас, с обзиром на то да је возило користило компримовани природни гас (ЦНГ) као гориво.

Директор фирме из Српске најзаслужнијим радницима поклонио по аутомобил

Директор фирме из Српске најзаслужнијим радницима поклонио по аутомобил

Министар Анутин је потврдио да је спасено 16 ученика и три учитеља, као и да су неки од преживјелих претрпјели повреде. Они су хитно пребачени у оближње болнице на лијечење.

Министар саобраћаја Сурија је изјавио да ће Министарство саобраћаја размотрити безбједност употребе ЦНГ-а у возилима, посебно у аутобусима, након ове катастрофе.

Ова трагична несрећа привукла је националну пажњу, а премијерка Паетонгтарн Шинаватра изразила је дубоку тугу.

"Као мајка, желим да изразим најдубље саучешће породицама повријеђених и преминулих", подијелила је она у емотивној објави на платформи X.

Појавио се шок снимак! Дисквалификована задругарка удара шамар члану обезбјеђења?

Појавио се шок снимак! Дисквалификована задругарка удара шамар члану обезбјеђења?

Влада је обећала да ће покрити медицинске трошкове за повријеђене и обезбиједити финансијску накнаду породицама које су изгубиле вољене.

Истрага о узроку пожара је у току, док власти раде на расвјетљавању догађаја који су довели до ове трагедије, преноси Телеграф.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.