Užas

Detalji tragedije u Bangkoku: 22 učenika i troje nastavnika živi izgorjeli u autobusu

  • 01.10.2024. 17:23

Teška tragedija pogodila je danas Bangkok, kada se zapalio dvospratni autobus u kome se nalazilo 38 učenika i šest nastavnika. Kako javljaju lokalni mediji, nastradala je većina njih - 22 učenika i troja učitelja.

Djeca, uzrasta između tri i devet godina, bila su iz škole Vat Kao Sangkaram u provinciji Utai Tani i bila su na izletu.

Ministar unutrašnjih poslova Tajlanda Anutin Čarnvirakul, koji je posjetio mjesto nesreće zajedno sa ministrom saobraćaja Surijom Juangroongruangkitom, rekao je da je u nesrećnom autobusu bilo ukupno 38 učenika i šest učitelja.

Novi trend na TikToku zabrinuo doktore

Novi trend na TikToku zabrinuo doktore

Šesnaest učenika i još tri učitelja uspjeli su da pobjegnu iz plamena.

Jedan od nastavnika je izjavio da vrata gorućeg autobusa u početku nisu mogla da se otvore, što je doprinelo visokoj smrtnosti.

Učenici su se vraćali sa jednodnevnog izleta u Istorijski park Ajutaja i bili su na putu ka obrazovnom centru Еlektroenergetske uprave (ЕGAT) u provinciji Nontaburi kada se desila nesreća. Autobus je zahvatio požar u blizini tržnog centra "Zeer Rangsit" na Vibhavadi Rangsit putu.

Preliminarni izvještaji sugerišu da je požar možda izazvan pucanjem gume, što je dovelo do toga da vozač izgubi kontrolu i autobus počne da struže uz metalnu ogradu. Iskrice od udarca mogle su da zapale rezervoar za gas, s obzirom na to da je vozilo koristilo komprimovani prirodni gas (CNG) kao gorivo.

Direktor firme iz Srpske najzaslužnijim radnicima poklonio po automobil

Direktor firme iz Srpske najzaslužnijim radnicima poklonio po automobil

Ministar Anutin je potvrdio da je spaseno 16 učenika i tri učitelja, kao i da su neki od preživjelih pretrpjeli povrede. Oni su hitno prebačeni u obližnje bolnice na liječenje.

Ministar saobraćaja Surija je izjavio da će Ministarstvo saobraćaja razmotriti bezbjednost upotrebe CNG-a u vozilima, posebno u autobusima, nakon ove katastrofe.

Ova tragična nesreća privukla je nacionalnu pažnju, a premijerka Paetongtarn Šinavatra izrazila je duboku tugu.

"Kao majka, želim da izrazim najdublje saučešće porodicama povrijeđenih i preminulih", podijelila je ona u emotivnoj objavi na platformi X.

Pojavio se šok snimak! Diskvalifikovana zadrugarka udara šamar članu obezbjeđenja?

Pojavio se šok snimak! Diskvalifikovana zadrugarka udara šamar članu obezbjeđenja?

Vlada je obećala da će pokriti medicinske troškove za povrijeđene i obezbijediti finansijsku naknadu porodicama koje su izgubile voljene.

Istraga o uzroku požara je u toku, dok vlasti rade na rasvjetljavanju događaja koji su doveli do ove tragedije, prenosi Telegraf.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.