Избори

Демократе у Сенату забринуте: РКМ ће Бајдена коштати гласова?

  • 16.04.2024. 15:45

Сенатори обје странке упозоравају да би Роберт Ф. Кенеди Млађи могао на крају да одлучи предсједничке изборе у корист или бившег предсједника Трампа или председника Џозефа Бајдена, с тим што су демократе забринутије од републиканаца.

Сенаторка Мејзи Хироно, једна од најгласнијих присталица предсједника Бајдена на Капитол Хилу, каже да је тешко предвидјети како ће тачно Кенеди утицати на трку за Бијелу кућу, преноси РТ Балкан.

Овим је Иран гађао Израел: Кружи снимак монструозног пројектила извученог из Мртвог мора

Овим је Иран гађао Израел: Кружи снимак монструозног пројектила извученог из Мртвог мора

Она је, ипак, изразила забринутост да ће више оштетити Бајдена због породичних веза са бившим предсједником Џоном Ф. Кенедијем и бившим државним тужиоцем и предсједничким кандидатом Робертом Ф. Кенедијем - двема "легендама" Демократске странке.

"Мислим да он у суштини помаже Трампу", рекла је она за "Хил". Сенаторка Деби Стабенов такође је нагласила да би Кенедијево "презиме могло да науди Бајдену".

Демократе су биле шокиране када је Кенеди недавно изјавио да је Бајден "много већа пријетња демократији" од Трампа јер је он "први кандидат у историји, први предсједник у историји, који је користио савезне агенције да цензурише политички говор" и да "цензурише противнике".

Та тврдња је звучала као аргумент који би Трамп изнио на политичком скупу, кажу демократе.

Израел планира да пошаље

Израел планира да пошаље "болну поруку" Техерану

Демократски национални комитет (ДНЦ) формирао је тим на челу са бившим савјетником Бијеле куће Дејном Ремусом да прати Кенедијеве напоре да уђе на изборне листиће у такозваним "колебљивим" државама.

Републикански сенатори упозоравају да би Кенеди могао да одузме неке гласове и Трампу, али неки такође сугеришу да би могао да оштети Бајдена више од бившег предсједника.

Сенатор Џон Хувен каже да се "и Бајден и Трамп старају да му се обрате док је у трци, што је паметно".

"Он може да узме гласове од Трампа, може да узме гласове од Бајдена. Све у свему, мислим да би узео више гласова од Бајдена", рекао је Ховен.

"Трамп сада врло јасно говори: немојте се збунити људи, овај тип је либералан", рекао је Ховен. "Мој утисак је да су демократе више забринуте због Кенедија него што су генерално републиканци", додао је.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм