"Фајнаншел тајмс"

Израел планира да пошаље "болну поруку" Техерану

  • Извор: СРНА
  • 16.04.2024. 15:23

Израел планира да пошаље "болну поруку" Техерану, након напада иранске војске на израелску територију, јавио је британски лист "Фајнаншел тајмс", позивајући се на неименованог званичника израелске Владе.

"Намјера је да се пошаље болна порука Ирану. То може бити нешто козметички", рекао је званичник.

Он је додао да одговор Израела мора да буде спроведен "у непосредној близини" иранског напада, пренио је Тас.

"Фајнаншел тајмс" пише да ће се данас одржати састанак Ратног кабинета Израела, трећи дан заредом, како би се разговарало о потенцијалном војном одговору на ирански напад.

Иранска војска лансирала је дронове и пројектиле ка Израелу у суботу, 13. априла, као одговор на "понављање злочина", укључујући напад на Генерални конзулат Ирана у Дамаску почетком мјесеца.

Државни медији у Ирану пренијели су да је иранска војска гађала искључиво војне објекте у Израелу.

Системи противваздушне одбране пресрели су 99 одсто од готово 350 пројектила лансираних на Израел. Војска Израела тврди да је оборила све иранске дронове. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм