Lusi Letbi

Danas presuda medicinskoj sestri koja je ubila sedam beba

  • Извор: Кликс
  • 21.08.2023. 07:54

Medicinska sestra Lusi Letbi danas će biti osuđena u Mančesteru nakon što je ranije proglašena krivom za ubistvo sedam beba, što je čini najgorom serijskom ubicom djece u Velikoj Britaniji u moderno doba.

Ova 33-godišnjakinja je takođe kriva i za pokušaj ubistva šest drugih beba u bolnici "Grofica od Čestera" u Engleskoj.

Suđenje je trajalo više od deset mjeseci i vjeruje se da je to najduže suđenje za ubistva u Velikoj Britaniji.

Ona je naznačila da neće biti u sudnici prilikom odluke suda o visini kazne. Njen pravni tim je rekao da ona takođe ne želi da prati postupak putem videolinka iz zatvora, a razlozi njenog nedolaska na mančesterski sud nisu objavljeni.

Bebe je ubijala ubrizgavanjem zraka u organizam, a neke ubrizgavanjem inzulina između juna 2015. i juna 2016. godine, kada je radila u bolnici Čester.

Šefovi bolnica nisu istražili optužbe protiv Lusi Letbi i pokušali su ušutkati ljekare, rekao je za BBC glavni konsultant na odjelu za novorođenčad u kojem je radila medicinska sestra koja je osuđena za ubistvo sedam beba.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм