Невјероватно

Цијела једна држава остала без струје, разлог многима незамислив

  • Извор: Агенције
  • 17.08.2024. 18:02

Цијели Либан остао је без електричне енергије након што је посљедња производна јединица електране "Аз-Захрани" која је остала на мрежи обуставила рад због недостатка горива, саопштено је данас из либанске електропривредне компаније.

Бивши савјетник либанског министра енергетике и водних ресурса Раџа Ал-Али рекао је раније за РИА "Новости" да би електране у Либану могле потпуно да зауставе рад наредних дана због недостатка резерви горива у земљи.

Проблем снабдијевања електричном енергијом у Либану датира од краја грађанског рата 1990. године.

Скоро цијела БиХ на удару: Погледајте како се крећу олујни облаци

Скоро цијела БиХ на удару: Погледајте како се крећу олујни облаци

Прије него што је почела економска криза у октобру 2019. године, у различитим градовима и регионима становништво је имало струју од 12 до 18 сати дневно, а након што је криза почела, снабдијевање је смањено на два до осам сати дневно.

Иако је ово многима незамислив разлог за нестанак струје, може се рећи да су Либанци на то навикли. У периодима када су у Либану нестајале залиха горива, земља је била неколико седмица потпуно без струје. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Преко Атлантика (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+)

  • 22:45 Филм

    ''''Филм