Nevjerovatno

Cijela jedna država ostala bez struje, razlog mnogima nezamisliv

  • Izvor: Agencije
  • 17.08.2024. 18:02

Cijeli Liban ostao je bez električne energije nakon što je posljednja proizvodna jedinica elektrane "Az-Zahrani" koja je ostala na mreži obustavila rad zbog nedostatka goriva, saopšteno je danas iz libanske elektroprivredne kompanije.

Bivši savjetnik libanskog ministra energetike i vodnih resursa Radža Al-Ali rekao je ranije za RIA "Novosti" da bi elektrane u Libanu mogle potpuno da zaustave rad narednih dana zbog nedostatka rezervi goriva u zemlji.

Problem snabdijevanja električnom energijom u Libanu datira od kraja građanskog rata 1990. godine.

Skoro cijela BiH na udaru: Pogledajte kako se kreću olujni oblaci

Skoro cijela BiH na udaru: Pogledajte kako se kreću olujni oblaci

Prije nego što je počela ekonomska kriza u oktobru 2019. godine, u različitim gradovima i regionima stanovništvo je imalo struju od 12 do 18 sati dnevno, a nakon što je kriza počela, snabdijevanje je smanjeno na dva do osam sati dnevno.

Iako je ovo mnogima nezamisliv razlog za nestanak struje, može se reći da su Libanci na to navikli. U periodima kada su u Libanu nestajale zaliha goriva, zemlja je bila nekoliko sedmica potpuno bez struje. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:15 Serija: Ko te šiša (12+)

    Serija: Ko te šiša (12+)

  • 21:45 Serija: Preko Atlantika (12+)

    ''Serija: Preko Atlantika (12+)

  • 22:45 Film

    ''''Film