Портпарол израелске војске

Борбе се воде у шест градова дуж Појаса Газе

  • Извор: Агенције
  • 09.10.2023. 07:47

Даниел Хагари, портпарол израелске војске изјавио је данас да се борбе са палестинским снагама тренутно воде у шест градова на граници Појаса Газе, наводећи да су борбе у току у Бери, Кфар Ази, Нирими и Алумиму.

Хагари је на брифингу за новинаре рекао да се током протекле ноћи "око 70 терориста инфилтрирало у Бери, али да је већина њих убијена у борби са израелским снагама, док се преостали и даље крију у кућама у том кибуцу", преноси Тајмс оф Израел.

Напади Хамаса однијели су стотине живота у највећој ескалацији сукоба између Израела и Палестинаца посљедњих деценија. Спасиоци су пронашли више од 260 тијела на мјесту одржавања музичког фестивала на југу Израела које су напали припадници Хамаса у суботу. Израелски премијер Бењамин Нетањаху обећао је освету.

Бајден: Додатна америчка помоћ је на путу за Израел

Додатна америчка помоћ је на путу ка Израелу, поручио је предсједник САД Џозеф Бајден премијеру Израела Бењамину Нетањахуу током њиховог разговора.

"Предсједник Бајден је обавијестио премијера о интензивном дипломатском ангажману који су САД предузеле у посљедња 24 сата у подршци Израелу. Предсjедник је такође пренио да је додатна помоћ израелским одбрамбеним снагама сада на путу ка Израелу и да ће је бити још у наредним данима", наводи се у саопштењу Бijеле куће.

Иранске власти одбациле оптужбе да су помогле Хамасов напад на Израел

Иранске власти одбациле оптужбе да су помогле Хамасов напад на Израел

Додаје се да је Бајден поново изразио саосjећање са несталима, рањенима и убијенима и разговарао о настојањима да се обезбиједи да ниједан други ривал Израела не искористи ситуацију.

Убијено 12 Тајланђана и четири Американца

Министарство спољних послова Тајланда данас је саопштило да је 12 држављана те земље убијено од избијања новог таласа сукоба у Израелу у суботу, 11 их је отето, а осморо рањено.

У међувремену је портпарол америчког Савјета за националну безбједност саопштио да је неколико америчких држављана међу жртвама.

Пратите нас и путем Вибера