Indija

BOLESNO: Četvorica muškaraca silovali, ubili i pojeli guštera

  • Извор: Индекс
  • 19.04.2022. 19:01

Četiri muškarca su silovala, ubila i pojela zaštićenog guštera u jednom indijskom šumskom rezervatu, javljaju lokalni mediji.

Sve se dogodilo 29. marta u rezervatu Sahjadri na zapadu Indije.

"Nikad prije nisam vidio ovakav zločin. Muškarci su u 20-im i 30-im godinama života i to su učinili iz zabave", rekao je za VICE rendžer Višal Mali. 

Muškarci su identifikovani kao Sandip Pavar, Mangeš Kamtekar, Akšaj Kamtekar i Rameš Gag. Optuženi su prema indijskom zakonu o zaštiti divljih životinja iz 1972. Lokalni sud im je prošle sedmice odobrio kauciju.

Mali je rekao da, osim što je ovo okrutan zločin, postoji i rizik od bolesti.

"Ne samo da je ovo okrutno, već postoji rizik od zoonoza. Oni mogu prenositi polno prenosive bolesti i druge infekcije", rekao je Mali.

Ova vrsta zaštićenog varana u prosjeku naraste između 1.5 i 2 metra, ali otkriveni su i primjerci dugački više od tri metra. Težina im je u prosjeku oko 20 kilograma.

U periodu od 2010. do 2020. godine u Indiji je prijavljeno oko 80 slučajeva seksualnog zlostavljanja životinja, ali stručnjaci tvrde da je brojka puno veća te da je praksa u nekim zabačenim dijelovima Indije i dalje redovna.

Najnoviji slučajevi seksualnog zlostavljanja životinja uključuju muškarca koji je silovao i ubio gravidnu kozu u južnoj Indiji te 60-godišnjeg muškarca koji je prošle godine silovao psa lutalicu, prenosi "Index.hr".

Тагови: