Portugal

Blokirana prodaja Abramovičeve kuće

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 14.05.2022.20:19

Portugalija je blokirala prodaju vile ruskog milijardera Romana Abramoviča koja je procijenjena na 10 miliona evra, objavio je list "Publiko".

Imovinska karta vile u luksuznom odmaralištu Kvinta do Lago u Algarveu zamrznuta je na zahtev Ministarstva spoljnih poslova Portugala 25. marta ove godine, mjesec dana nakon početka sukoba u Ukrajini, navodi Publiko, prenosi "Reuters".

Prema pisanju portugalskog lista, bivši vlasnik fudbalskog kluba Čelsi pokušao je15 dana prije početka sukoba u Ukrajini da proda nekretninu preko kompanije Milhaus Vjus sa sjedištem u Delaveru, koja upravlja njegovom imovinom.

Najveća portugalska banka primijetila je taj potez i upozorila nadležne.

Imovina se nalazi na parceli 17 u oblasti San Lorenco sjever u Kvinti do Lago, a neimenovani izvor "Reutersa" je izjavio da je ispred vile stajala tabla na kojoj piše da je prodata.

Britanska vlada i Evropska unija uvele su sankcije Abramoviču zbog njegovih veza sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, koje on negira.

Ruski milijarder je dobio portugalsko državljanstvo u aprilu 2021. na osnovu zakona koji nudi naturalizaciju potomcima sefardskih Jevreja koji su protjerani sa Iberijskog poluostrva tokom srednjovekovne inkvizicije, prenosi britanska agencija.