Минск

Бјелорусија шаље још војске на границу с Украјином

  • Извор: Агенције
  • 20.08.2024. 07:50

Бјелорусија је синоћ саопштила да је послала авионе, противваздушне снаге и оружје на своју границу са Украјином, дан након што је предсједник Александар Лукашенко рекао да је распоредио скоро трећину оружаних снага своје земље дуж цијеле границе.

"Група је значајно повећана и тренутно дежура на јужним границама наше земље", рекао је за државну телевизију ЦТВ командант Ваздухопловства и ПВО Бјелорусије генерал-мајор Андреј Лукјанович.

Данас нестабилно: Непогоде уз јаче пљускове са грмљавином

Данас нестабилно: Непогоде уз јаче пљускове са грмљавином

На граници су распоређене авијације, противваздушне ракетне снаге и радио-техничке јединице, рекао је Лукјановић, наводи се у транскрипту објављеном на сајту ЦТВ.

Реакције на напад на Курск

Неколико дана након изненадног упада Украјине на руску територију, Лукашенко, лојални савезник руског предсједника Владимира Путина, оптужио је Кијев за агресивну политику и слање више од 120.000 својих војника на границу са Бјелорусијом, подсјећа "Ројтерс".

Украјина је саопштила да није примијетила повећање бјелоруских снага на граници и назвала је Лукашенкове примједбе "реториком" са циљем да умири Путина, који је користио Бјелорусију као "покретну платформу" за покретање акције у Украјини у фебруару 2022.

Додик у Требињу са Ћурићем и на локацији изградње нове болнице

Додик у Требињу са Ћурићем и на локацији изградње нове болнице

Лукјановић је за ЦТВ рекао да Бјелорусија ове године очекује и више испорука војних авиона из Москве и да Минск улаже напоре да ојача своје системе против беспилотних летјелица.

"Чињеница да су дронови пошаст 21. вијека је очигледна. То је главобоља за коју мислим да ћемо наћи начин да је се ријешимо", рекао је Лукјанович.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)