Предсједник САД-а

Бизарно правдање Бајдена за дебакл у дебати са Трампом

  • 03.07.2024. 07:47

Предсједник САД-а Џо Бајден окривио је за свој лош учинак у дебати прошле седмице "jet leg", рекавши новинарима да "није био баш паметан" што је прије дебате "путовао око свијета неколико пута".

"Нисам слушао своје особље... а онда сам замало заспао на сцени", рекао је.

Иначе, према писању Би-Би-Сија, Бајден (81) се посљедњи пут вратио с путовања 15. јуна, скоро двије седмице прије дебате која је одржана 27. јуна. Он за своје лоше представљање на дебати криви, међутим, "jet leg", који се дешава када летење кроз више временских зона поремети природни ритам сна.

Савезницима се неће допасти: Како ће изгледати Трампов план за НАТО?

Савезницима се неће допасти: Како ће изгледати Трампов план за НАТО?

Бајденово правдање долази усред унутарстраначке панике уочи избора у новембру због његове менталне способности, и након што је конгресмен из Тексаса постао први демократски представник који га је позвао да се повуче након дебате.

"Надам се да ће донијети болну и тешку одлуку да се повуче," рекао је Лојд Доџет у изјави у уторак.

Водитељ Би-Би-Сија позвао на убиство Трампа

Водитељ Би-Би-Сија позвао на убиство Трампа

Бајден је прошлог мјесеца у периоду од двије седмице путовао у Европу на два одвојена путовања. Он се 15. јуна појавио на хуманитарној вечери заједно с бившим предсједником Бараком Обамом након ноћног путовања из Италије. Сљедећег дана вратио се у Вашингтон.

Званичници Бијеле куће су раније рекли да се Бајден борио с прехладом на дан дебате, подсјећа Би-Би-Си.

Међутим, Бајден у уторак није споменуо никакву болест. Портпарол Бијеле куће рекла је раније током дана да није узимао никакве лијекове против прехладе током дебате.

Нису само демократе у паници: Медији у другом ентитету ''закукали'' због дебате Трампа и Бајдена

Нису само демократе у паници: Медији у другом ентитету ''закукали'' због дебате Трампа и Бајдена

Осим тога, Бајден је такође провео шест дана у Капм Дејвиду, предсједничком центру изван Вашингтон, припремајући се за своју дебату против Трампа.

''Не мислите ваљда да се Путин пробудио у цик зоре да прати дебату Бајдена и Трампа?''

''Не мислите ваљда да се Путин пробудио у цик зоре да прати дебату Бајдена и Трампа?''

"Њујорк тајмс" , позивајући се на неименовани извор упознат са Бајденовом распоредом, извијестио је у уторак да су његови дани почињали у 11:00 сати сваког јутра и да је сваки дан имао времена да одспава, преноси Кликс.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?