Министар економије

Бивши министар осуђен на 24 године робије због убиства супруге

  • Извор: СРНА
  • 13.05.2024. 15:12

Бивши министар економије Казахстана Куандик Бишимбајев осуђен је на 24 године затвора због убиства своје супруге, јавио је извјештач Ројтерса.

Шокантни снимци приказани током суђења, које је почело у марту, приказују Бишимбајева (44) како више пута шутира и удара витку младу жену која је носила само капут и чизме и вуче је около за косу.

Жена, тридесетједногодишња Салтанат Нукенова, касније је пронађена мртва. Бишимбајев се изјаснио да није крив и на суду је тврдио да је његова супруга умрла од повреда које је нанијела сама себи.

УЗНЕМИРУЈУЋЕ Министар супругу тукао до смрти па позвао видовњака

УЗНЕМИРУЈУЋЕ Министар супругу тукао до смрти па позвао видовњака

Бишимбајев, који је био министар економије од маја до децембра 2016. године, раније је осуђен на 10 година затвора због мита, али је изашао на слободу послије мање од три године захваљујући амнестији и условном отпусту.

У Казахстану, држави од око 20 милиона становника, богатој нафтом, већ је било случајева да се припадници елите извуку са различитим кривичним дјелима, што је тренд који је подстакао неповјерење јавности у правни систем.

Насиље у породици постало је актуелно питање у Казахстану, гдје Владини подаци показују да је свака шеста жена била жртва насиља мушког партнера.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?