Egipat

Biolog tvrdi: Ovo je razlog zašto je ajkula ubila turistu u Hurgadi

  • 14.06.2023. 22:15

Ruski morski biolog Dmitrij Orlov zaključio je da je tigrasta ajkula koja je usmrtila Vladimira Popova (23) prošle nedjelje u Egiptu, prije toga dva puta ubila turiste prošle godine, jer je bila skotna.

Dakle, on sumnja da je u pitanju morska neman koja je u julu prošle godine ubila 68-godišnju austrijsku turistkinju Elizabet Sauer, i jednu rumunsku turistkinju koja je ubijena nekih 600 metara dalje od Sauerove, piše "Miror".

"Mislim da je ova tigrasta ajkula bila skotna, a isto je bilo i prošle godine. Ponovo je ostala skotna, a pošto i ne može u potpunosti da juri ribu, ponovo je krenula u potragu za plijenom, istim putem kojim je prošle godine došla do lakog ulova", rekao je Orlov.

Inače, pored morskog biologa za "Miror" je govorio i svjedok tragičnog događaja.

"Kada sam doplivao do čovjeka, voda je bila puna krvi. Onda sam vidio da više nema ruku. U vodi je bila i žena. Uspio sam da je izvučem iz vode i donesem je na obalu, a zatim odmah otplivam nazad do čovjeka“‌, rekao je svjedok za britanski tabloid.


UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ! Ajkula raskomadala čovjeka u Hurgadi

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ! Ajkula raskomadala čovjeka u Hurgadi

Ajkula je zatim uhvaćena i čamcem odvučena na kopno, a okupljeni na plaži su je ubili.

Nakon toga, ajkulu su preuzeli stručnjaci koji su je rasporili i u crijevima pronašli ostatke mladića.

Egipatske vlasti su potvrdile da je životinja predata na istraživanje kako bi se otkrili uzroci njenog ponašanja i da bi se vidjelo da li je povezana s ajkulom koja je prouzrokovala nekoliko prethodnih tragedija.

Nakon ove nesreće, turistima je rečeno da budu na oprezu i da se pridržavaju uputstva hotelskog osoblja. Zbog napada, vlasti su zatvorile dio obale Crvenog mora, kao i vodene aktivnosti, uključujući ronjenje i jedrenje na dasci.

Vlasti su takođe upozorile turiste da ne bacaju hranu u vodu niti da nose parfeme dok plivaju. Ministarstvo životne sredine formiralo je komisiju za istragu ovog strašnog incidenta.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм