Њемачка

Берлин шаље Кијеву још један систем Патриот

  • Извор: СРНА
  • 13.04.2024. 17:06

Њемачка ће испоручити Украјини још један систем противваздушне одбране "патриот" ради заштите од руских ваздушних удара на енергетску инфраструктуру, изјавио је њемачки министар одбране Борис Писторијус.

"Из овог разлога подржавамо Украјину још једном борбеном јединицом `патриот`", саопштио је Писторијус и додао да Њемачка ради на убрзању ове испоруке.

Тиме ће укупни број "патриота" које је Њемачка испоручила Украјини порасти на три.


Шта је то Русија тестирала: Неки мислили да је нападнут Израел

Шта је то Русија тестирала: Неки мислили да је нападнут Израел

Њемачки министар спољних послова Аналена Бербок изјавила је прошле седмице да су њемачке резерве система противваздушне одбране исцрпљене и да Берлин заједно са својим партнерима жели да купи ове системе за Украјину од трећих држава.

Русија је досљедно упозоравала Запад да наставак испоруке оружја Украјини неће донијети ништа осим ескалације непријатељства и продужења сукоба.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров упозорио је да ће сваки војни терет бити легитимна мета за Русију. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Енерго клуб (Р)

    ''Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће?

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.