Парагвај

Беба проглашена мртвом у болници па се пробудила непосредно прије сахране

  • Извор: Агенције
  • 16.04.2024. 18:16

Беба, која је проглашена мртвом убрзо након рођења, враћена је у болницу пошто је повратила виталне знаке током сопствене сахране у Алто Парани у Парагвају.

Д‌јевојчица је пријевремено рођена у петак око поднева царским резом, након што је њена 21-годишња мајка имала компликације у седмом мјесецу трудноће.

Трудноће овог типа обично резултирају пријевремено рођеним бебама, а родитељи д‌јевојчице већ су претходно изгубили једну бебу, преноси парагвајски портал Ултима ора.

Беба је проглашена мртвом и предата породици, заједно са изводом из матичне књиге умрлих.

Чланови породице били су на бдијењу, а непосредно прије поласка на гробље један од ујака примијетио је да беба помјера главу и обавијестио присутне.

Снијег у Хрватској и Словенији

Снијег у Хрватској и Словенији

Д‌јевојчица је почела да показује виталне знаке 30 минута прије сахране и породица ју је вратила у болницу, гд‌је је примљена у инкубатор, а затим пребачена на интензивну његу.

Директор регионалне болнице Сиудад дел Есте Федерико Шродел није искључио да се ради о каталепсији, патолошком стању које се често у психијатрији назива и ''воштана флексибилност''.

"Због пријевременог рођења то може да се деси, пацијент практично остане без виталних знакова", додао је специјалиста и додао на сваких пет милиона порођаја може бити један случај ове врсте.

Начелник Судске медицине Министарства за јавно здравље у Парагвају Пабло Лемир објаснио је да је могуће да је ријеч о каталепсији, иако се још увијек не зна тачно шта је феномен који генерише ово стање у коме тело има све знакове привидне смрти.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм