Након јако топлог времена

Снијег у Хрватској и Словенији

  • Извор: Агенције
  • 16.04.2024. 15:37

Становнике Доњег Мацеља, на граници између Хрватске и Словеније, изненадиле су данас сњежне пахуље, након што је претходног дана било готово 30 степени Целзијуса.

Велики сњежни наноси формирани су и у планинским дијеловима Словеније, гдје је пао и град. Снијег пада и на Рогли, пренио је хрватски портал 24сата.

Снијег пада и у Цељу, преносне Независне новине.

Агенација за животну средину (Арсо) издала је наранџасто упозорење за југозапад и централни дио Словеније због јаког вјетра, а за јужни дио због сњежних услова.

Арсо наводи да у вишим пред‌јелима, изнад око 800 метара, може пасти око 20 центиметара снијега. Температура ваздуха је пала, понегд‌је и за 10 степени Целзијусових.

Забијелило је и у хрватском Загорју, гдје је јуче измјерено готово 30 степени Целзијуса. 

Из ДХМЗ-а су најавили да је у поподневним сатима могућ снијег и у другим планинским дијеловима Хрватске, док ће већину дана падати локални пљускови.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм