САД

Бајден се повукао из трке за предсједника!

  • Извор: АТВ
  • 21.07.2024. 20:00

Актуелни амерички предсједник и досадашњи кандидат демократа за предстојеће предсједничке изборе, Џо Бајден, одустао је од кандидатуре.

Ова информација је управо саопштена на његовим званичним страницама.

Умјесто Бајдена ће бити потребно изабрати новог кандидата демократа који ће на црту стати Доналду Трампу.

"Вјерујем да је у најбољем интересу моје странке и земље да се повучем и да се фокусирам искључиво на испуњавање дужности предсједника до краја свог мандата", стоји у објави на друштвеној мрежи X.

Како пише Си-Ен-Ен, Бајден ће се обратити нацији касније ове недјеље са детаљима о својој одлуци.

До објаве номинација, демократе су се надале да се Џо Бајден неће ни кандидовати. Ипак, актуелни предсједник САД-а одлучио је да се поново суочи са Трампом. Преломни тренутак сигурно је била дебата у којој је Бајден разочарао и своје бираче.

Притисци су расли, тражила се солуција, али све је мирисало на то да ће се повући. Послије атентата на Доналда Трампа демократе су доживјеле још један ударац, показале су излазне анкете. Бајден никако није могао конкурисати Трампу, а ово су за њега били сигурно изгубљени избори.

Ко ће наслиједити Бајдена још увијек се не зна, али најизвјесније је да ће то бити његова десна рука и потпредсједник САД-а Камала Харис.

Промјена кандидата у овом тренутку не одговара републиканцима. Трамп не треба да ради ништа, анкете му иду на руку. Нови кандидат ће тражити и нову кампању за републиканце, упркос томе што Камала Харис не ужива велику популарност.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Филм: Против дивљине (12+)

    ''Филм: Против дивљине (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: 1993 (16+) (Р)

    ''Серија: 1993 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм