Извори Ен-Би-Си Њуза

Бајден постаје свјестан, па кипти од бијеса

  • Извор: Новости.рс
  • 17.03.2024. 15:38

Амерички предсједник Џо Бајден киптио је од бијеса. На приватном састанку у Бијелој кући у јануару, предсједникови савезници су му рекли да су резултати анкета у Мичигену и Џорџији лоши због његове политике према рату између Израела и Хамаса.

То су двије државе на бојном пољу у којима је за длаку побиједио прије четири године, и не може себи да приушти да их изгуби, ако жели да још једном побиједи Доналда Трампа. Почео је да виче и псује, рекао је један званичник упознат са састанком, преноси Ен-Би-Си њуз позивајући се на своје изворе.

Вјеровао је да је радио оно што је исправно, упркос политичким посљедицама, рекао је свом тиму, наводи званичник.

НАТО у проблему: Ништа од одбране?

НАТО у проблему: Ништа од одбране?

Упитан о овој епизоди, Ендрју Бејтс, портпарол Бијеле куће, рекао је: „Предсједник Бајден доноси одлуке о националној безбједности само на основу потреба националне безбједности земље – без другог фактора.

Почетни пиштољ за кампању за опште изборе испаљен је прошле недјеље када је Бајден завршио демократску номинацију. Ипак, он још увијек тражи начине да остави утисак на гласаче да заслужује други мандат уз помоћ политичких достигнућа која су измицала претходним предсједницима.

Стиже промјена времена: Киша, грмљавина и снијег!

Стиже промјена времена: Киша, грмљавина и снијег!

Историја говори да ће му бити тешко да се опорави. Бајденов рејтинг од 38% подршке у овој фази календара је нижи него код посљедња три предсједника који су изгубили реизбор: Трампа (48%), Џорџа Буша (39%) и Џимија Картера (43%), према истраживања Галупа.

Бајден је дуго вјеровао да не добија довољно признања за његову економску политику која је створила 15 милиона нових радних мјеста. У жељи да допре до расејаних гласача који се можда колебају, рекао је свом тиму који му пише говор да ублаже узвишену реторику и јасно изнесу шта је урадио, рекла је особа упозната са припремама за његов говор.

Понекад се осјећао као чахура и био је жељан да се више "извуче", да се сусреће са гласачима лицем у лице и да се бори директно са Трампом, рекао је трећи и четврти званичник такође, који су, као и други, говорили под условом анонимности о стратегији кампање и предсједниковим приватним ставовима.

Драматичан снимак: Потоци лаве стигли до евакуисаног града

Драматичан снимак: Потоци лаве стигли до евакуисаног града

Постоје знаци да неки у његовој странци такође губе стрпљење према њему.

- Бајден је устао пред цијелим свијетом и рекао: „Спреман сам. Ја сам тип који може да скине Доналда Трампа“, рекао је конгресмен. Адам Смит. „Дакле, боље му је да то уради. Нема времена да се брине о томе да ли људи говоре исправно или да ли су резултати анкета онакви какви би требало да буду. Желим фокусирану енергију, а не дефанзивни бијес.

Бајден је повремено усмеравао свој гнев на своје високо особље. С обзиром на успехе које је имао у доношењу консеквентних закона и побољшању економије, Бајден је био иритиран што његова порука није ушла у шире бирачко тело, рекли су извори.

Возач камиона из БиХ покушао у ЕУ пренијети више од 32.000 евра у кешу

Возач камиона из БиХ покушао у ЕУ пренијети више од 32.000 евра у кешу

Осам мјесеци прије избора, Бајденов тим за кампању био је увјерен у његове шансе за побједу.

Бајденови сарадници виде Трампа као противника који се може побиједити и који има дубоке недостатке. У недавном предизборном разговору са новинарима, Џен О'Мели Дилон, предсједавајућа кампање, рекла је да изгледа да Трамп није заинтересован за привлачење бирача изван своје најлојалније базе.

Знамо да је изгубио 2020. године“, рекла је она. „Да би побиједио, он мора да прошири своју базу бирача како би пронашао нове људе који ће бити са њим. И то није нешто на шта је показао да је заиста фокусиран."

"Мало љут на себе"

Повремено, Бајден добија предлоге који се међусобно сукобљавају. Неки савјетници су му рекли да би требало да хода брже због забринутости да његов ход подстиче утисак да је престар. Па ипак, Бијела кућа је забринута због његовог спотицања када је кренуо да се укрца у авион, одустајући од култне слике предсједника како маше са главних врата.

Владо Ђајић спреман за меч против Драшка Станивуковића

Владо Ђајић спреман за меч против Драшка Станивуковића

- Вјероватно је мало љут на себе што није био тада оштрији према особљу - рекла је особа упозната са интерним дискусијама.

Приватно, Бајден се пита да ли треба да вјерује својим инстинктима или смјерницама које долазе од његових савјетника, додала је ова особа.

- Човјек је деценијама био успјешан у Конгресу и постао потпредсједник и предсједник - рекла је друга особа, која је раније служила у Бајденској администрацији.

Он има 190 кг, она 50: Сви се питају како им изгледа интимни однос

Он има 190 кг, она 50: Сви се питају како им изгледа интимни однос

- Ако покушате да промените особу, правите грешку. Нека предсједник изађе и уради своје, преносе Новости.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: