Aмерички предсједник

"Бајден мора одустати од другог мандата"

  • Извор: СРНА
  • 22.09.2023. 13:15

Лист "Вашингтон пост" позива америчког предсједника Џозефа Бајдена и потпредсједника Камалу Харис да се не кандидују за нове мандате у Бијелој кући.

Дејвид Игнатијус, један од најпознатијих колумниста овог листа, процјењује да Бајден и Харис не би требали да се иду на реизбор.

"Ако њих двоје уђу у предсједничку кампању 2024. године, Бајден ризикује да поништи своје највеће достигнуће - заустављање Трампа 2020. године", наводи се у тексту.

Игнатијус, ког неки медији и аналитичари сматрају једним од најважнијих људи ЦИА у америчком новинарству, позива Бајдена да поднесе оставку што је прије могуће како би неком другом дао шансу да побхједи на изборима.

У тесту се закључује: "Бајден мора рећи НЕ – себи самом".

Истовремено, и британски лист "Телеграф" има исту поруку за Бајдена.

"Било би много боље да се фарса заврши одмах. Бајден би требао да објави да неће учествовати у предсједничкој трци. Он је некомпетентан и САД, умјесто њега, воде други људи" - наводи "Телеграф".

Лист напомиње да "делегирање овлаштења за доношење одлука другим људима, а управо се данас то види, даје резултате ако их доносе компетентне технократе. "Али, многи с разлогом сумњају да је то Бајденов избор", истиче се.

"Садашња ситуација подрива америчко управљање и даје Кини и Русији подстицај да одбаце западне тврдње о моралној супериорности.

У међувремену, Бајден /или његови најближи сарадници/ газе владавину права у Америци и дају могућност критичарима да цијели Запад називају дубоко лицемјерним и дволичним" - наводи "Телеграф". 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:50 Мућке (12+) (Р)

    'Мућке (12+) (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.