Američki predsjednik

"Bajden mora odustati od drugog mandata"

  • Izvor: SRNA
  • 22.09.2023. 13:15

List "Vašington post" poziva američkog predsjednika Džozefa Bajdena i potpredsjednika Kamalu Haris da se ne kandiduju za nove mandate u Bijeloj kući.

Dejvid Ignatijus, jedan od najpoznatijih kolumnista ovog lista, procjenjuje da Bajden i Haris ne bi trebali da se idu na reizbor.

"Ako njih dvoje uđu u predsjedničku kampanju 2024. godine, Bajden rizikuje da poništi svoje najveće dostignuće - zaustavljanje Trampa 2020. godine", navodi se u tekstu.

Ignatijus, kog neki mediji i analitičari smatraju jednim od najvažnijih ljudi CIA u američkom novinarstvu, poziva Bajdena da podnese ostavku što je prije moguće kako bi nekom drugom dao šansu da pobhjedi na izborima.

U testu se zaključuje: "Bajden mora reći NЕ – sebi samom".

Istovremeno, i britanski list "Telegraf" ima istu poruku za Bajdena.

"Bilo bi mnogo bolje da se farsa završi odmah. Bajden bi trebao da objavi da neće učestvovati u predsjedničkoj trci. On je nekompetentan i SAD, umjesto njega, vode drugi ljudi" - navodi "Telegraf".

List napominje da "delegiranje ovlaštenja za donošenje odluka drugim ljudima, a upravo se danas to vidi, daje rezultate ako ih donose kompetentne tehnokrate. "Ali, mnogi s razlogom sumnjaju da je to Bajdenov izbor", ističe se.

"Sadašnja situacija podriva američko upravljanje i daje Kini i Rusiji podsticaj da odbace zapadne tvrdnje o moralnoj superiornosti.

U međuvremenu, Bajden /ili njegovi najbliži saradnici/ gaze vladavinu prava u Americi i daju mogućnost kritičarima da cijeli Zapad nazivaju duboko licemjernim i dvoličnim" - navodi "Telegraf". 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Svet poljoprivrede (R)

    Poljoprivredna emisija dugogodišnje tradicije donosi provjerene informacije znanja i iskustva koja interesuju svakog poljoprivrednika.

  • 08:00 Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.