ATV

Jedini put ka miru

Azerbejdžan traži povlačenje jermenske vojske iz Nagorno-Karabaha

 • Izvor: Sputnik Srbija
 • 19.09.2023. 13:45

Jedini put ka miru u Nagorno-Karabahu je potpuno povlačenje jermenske vojske iz ovog područja i raspuštanje režima u Stepanakertu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Azerbejdžana. Ministarstvo odbrane Jermenije ističe da na Karabahu nema njihovih jedinica.

- Azerbejdžanska strana je u više navrata izjavljivala da, suprotno tačkama trilateralne izjave od 10. novembra 2020. godine, jermenske Oružane snage ostaju u azerbejdžanskom regionu što predstavlja ozbiljnu prijetnju regionalnom miru i stabilnosti. Jedini način da se postigne mir i stabilnost u regionu je potpuno povlačenje jermenskih oružanih snaga iz regiona Karabaha Azerbejdžana i raspuštanje takozvanog režima - navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Azerbejdžana.

Jerevan negira da se u Karabahu nalazi jermenska vojska.

Azerbejdžan pokrenuo

Azerbejdžan pokrenuo "antiterorističku operaciju" u Karabahu

- I ranije i sada u azerbejdžanskim izvorima se sreću lažne tvrdnje da u Nagorno-Karabahu postoje jedinice armenskih oružanih snaga, vojna tehnika i vojnici. Izjavljujemo da Republika Jermenija nema vojsku u Nagorno-Karabahu - saopštilo je Ministarstvo odbrane Jermenije.

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova saopštila je da je Rusija u kontaktu sa vlastima Azerbejdžana u vezi dešavanjima u Karabahu.

Očekuje se saopštenje ruskog MIP-a.

Azerbejdžansko Ministarstvo odbrane objavilo je radije da je pokrenulo "lokalnu antiterorističku operaciju" protiv jermenske vojske u Nagorno-Karabahu.

Azerbejdžanska vojska navodi da se u okviru aktivnosti koristi visokoprecizno oružje i da su mete vojni objekti.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 21:00 Serija: Istine i laži (12+)

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 21:45 Serija: Merdokove misterije (12+)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 22:30 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:40 Serija: Red Rok (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.

 • 23:05 Serija: Еskobar (16+)

  Podvizi ozloglašenog narko-bosa, Pabla Еscobara.