Од марта

Аустрија пооштрава казне за пребрзу вожњу

  • Извор: Агенције
  • 08.01.2024. 14:12

Аустрија пооштрава казне за пребрзе возаче. Од марта 2024. године возачи који пребрзо возе неће само добити високе новчане казне, већ ће им се се у екстремним случајевима одузимати аутомобил.

Критеријуми према којима ће се одузимати возила су:

- у урбаним подручјима: Ако се допуштена брзина прекорачи за 60 km/h, аутомобил се може одмах одузети на двије седмице

- ван мјеста: Ако се прекорачи брзина за више од 79 km/h, возило се може одузети на лицу мјеста на двије нед‌јеље

- трајно: Нећете добити аутомобил назад у свим случајевима. 

Ако возите преко 89 km/h у урбаним срединама или преко 90 km/h ван града, возило вам може бити трајно одузето. Потом ће се наћи на аукцији, преноси Phoenix.

Ево прегледа казни за прекорачење брзине у Аустрији: 

Блага прекорачења брзине: Ако прекорачите брзину за мање од 20 km/h, казна се обично одређује као новчани прекршај. У зависности од прекорачења брзине, казна се креће од 30 до 70 евра.

Средња прекорачења брзине: Ако прекорачите брзину за 20 до 40 km/h, то се сматра средњим прекорачењем брзине. Казна за средње прекорачење брзине у Аустрији може износити од 70 до 160 евра, а уз казну се може додати и одузимање бодова с возачке дозволе.

Велика прекорачења брзине: Ако прекорачите брзину за више од 40 km/h, то се сматра великим прекорачењем брзине. За такве прекршаје казне су пуно строжије. Казне за велика прекорачења брзине укључују новчане казне које се крећу од 70 до 2.180 евра, одузимање бодова и могућност одузимања возачке дозволе на одређено вријеме. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм