Аустрија

Апокалиптични призори: Наишло снажно невријеме, бујице носе аутомобиле, евакуисани људи

  • 09.06.2024. 12:03

Штајерску је погодило јако невријеме праћено грмљавином, због чега су надлежне службе биле принуђене да евакуишу 50-ак угрожених људи.

У року од само неколико минута дошло је до изливања набујале ријеке Босебах из корита, због чега је поплављен центар Дојчфајстрица, преноси дневник Пресе.

Водена стихија је однијела аутомобиле, а према свједочењима ватрогасаца, неколико људи је спашено из критичне ситуације.

У Нојдау је морао да буде евакуисан старачки дом са 40 корисника, преноси Кронен цајтунг.

Аларми цивилне одбране активирани су у Дојчфајстрицу, Егерсдорфу, Вајницену и у Норд- Андрицу код Граца, а најтеже су погођена подручја у околини Граца и дијелови југоисточне Штајерске.

Неколико бирачких мјеста за изборе за Европски парламент ​​било је или неприступачно или потпуно уништено због јаког невремена, а локални медији наводе да је ријеч о бирачким мјестима у Дојчфајстрицу и још неколико у округу Хартберг-Фурстенфелд.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.