Za zastarjelo oružje

Antonov: Amerika koristi Ukrajinu kao deponiju

  • Извор: СРНА
  • 18.07.2023. 09:42

SAD koriste bojno polje u Ukrajini kao deponiju za zastarjelo oružje i ta zemlja će postati "groblje za smrtonosni otpad", izjavio je ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov.

Nakon što je Bijela kuća saopštila da ne planira da obnovi zalihe kontroverznih kasetnih bombi, Antonov je rekao da SAD padaju sve niže kada se radi o poštovanju osnovnih moralnih principa i da bacaju smrtonosni otpad na Ukrajinu, javila je "Raša tudej".

"Vašington želi da iskoristi Ukrajinu da se riješi starog oružja, pretvarajući nekada bogat i plodan dio SSSR-a u `groblje` na kojem će jednostavno biti nemoguće da se živi. Neeksplodirana američka municija ostaće na toj teritoriji, kao i gomile spaljenog metala njemačkih tenkova `leopard` i drugog zapadnog materijala", istakao je Antonov.

Djelimično obnovljeno kretanje vozila na Krimskom mostu

Djelimično obnovljeno kretanje vozila na Krimskom mostu

Savjetnik Bijele kuće za državnu bezbjednost Džejk Saliven izjavio je u nedjelju, 16. jula, za NBC da američka administracija radi na povećanju kapaciteta za prozvodnju standardnih granata promjera 155 milimetara i da neće obnavljati svoje zalihe kasetne municije.

Odluka da se Ukrajini isporuči kasetna municija kontroverzna je čak i za saveznike SAD, pošto se više od 120 država saglasilo da njena upotreba bude zabranjena.

Пратите нас и путем Вибера