Бомбардовање

Американци и Британци напали јеменско острво

  • Извор: Агенције
  • 18.06.2024. 07:17

Америчке и британске снаге извеле су барем шест ваздушних напада на јеменску међународну зрачну луку Худаида те четири напада на острво Камаран, близу луке Салиф на Црвеном мору, пренијела је телевизија Ал-Масирах, главна телевизијска кућа јеменских Хута.

Напади на Камаран први су напади коалиционих снага предвођених САД на то острво откако су почели ваздушни напади на хутске мете почетком фебруара.

Јеменска међународно призната влада вјерује да су хутски борци у прошлости користили острво Камаран и луку Салиф као мјесто за лансирање црвеноморских напада, као и за скривање залиха пројектила и дронова у рудницима соли, рекла су "Ројтерсу" два војна извора из владе.

10 километара мора које се протеже од луке Салиф до острва Камаран такође је дио руте коју бродови морају прећи како би дошли до сљедећег пристаништа.

Помогао жени у невољи, није ни слутио ко је: Српски фудбалер га наградио путем на ЕУРО

Помогао жени у невољи, није ни слутио ко је: Српски фудбалер га наградио путем на ЕУРО

Хути, који контролишу главни град Јемена и најмногољуднија подручја земље, нападају међународне трговинске бродове у Црвеном мору од новембра прошле године из солидарности према Палестинцима у Гази.

Упркос одмаздама америчке и британске коалиције, као и других морнарица, Хути протеклих мјесеци настављају с ескалацијом напада на трговачке бродове у једном од најпрометнијих поморских трговинских праваца.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.