Члан Демократске партије

Амерички сенатор оптужен за примања мита

  • 22.09.2023. 17:04

Амерички сенатор Роберт Менендез, демократа из Њу Џерзија, и његова супруга оптужени су за кривично дјело примања мита, саопштили су данас федерални тужиоци.

Kанцеларија америчког тужиоца на Менхетну оптужила је Менендезове да су примили хиљаде долара мита од бизнисмена из Њу Џерзија у замјену за кориштење сенаторове моћи и утицаја да би заштитили и обогатили бизнисмене и били од користи властима Египта.

Тужиоци наводе да је мито обухватао готовину, злато, уплате за хипотеку за кућу, новчану надокнаду за посао са минималним захтјевима, луксузно возило и друге вриједне ствари.

Роберт Менендез и његова супруга Надин Менендез суочавају се са по три тачке оптужнице. Сенаторова канцеларија за сада није одговорила на захтјев за коментар.

Менендез, предсједник утицајног комитета америчког Сената за спољне односе, раније је био оптужен у Њу Џерзију за прихватање приватних летова, прилога за кампању и других облика мита од богатог покровитеља у замјену за званичне услуге, али порота није донијела закључак да је крив на суђењу 2017. године.

Он је члан Сената од 2006. године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)