Ваздушни напад

Аларм широм Украјине, почео нови напад: Руси кренули у јуриш

  • Извор: Курир
  • 02.01.2024. 20:58

Узбуна за ваздушни напад проглашена је у већем делу Украјине.

Аларм се најпре огласио у седам региона: Николајеву, Кировограду, Черкасу, Дњепропетровску, Полтавској, Харковској и Сумској области, али и у дијеловима Запорожја и Херсона које контролише Кијев.

Пола сата касније аларм је објављен у Кијеву и Черниговској области.

Поједини руски војни блогери незванично наводе да је Русија око 17 сати по нашем времену дигла 13 стратешких бомбардера Ту-95МС и минимум четири Миг-31.

Како је за 90 секунди евакуисано готово 400 путника из јапанског авиона у пламену

Како је за 90 секунди евакуисано готово 400 путника из јапанског авиона у пламену

Русија је јутрос, подсјетимо, извела масиван ракетни удар на Украјину, други у претходних неколико дана. Испаљено је око 110 пројектила, од којих је огромна већина била усмјерена на Кијев и Харков. Локални медији наводе да је испаљен највећи број кинжала од почетка сукоба.

Командант Оружаних снага Украјине Валериј Залужни рекао је да је противваздушна одбрана оборила свих 10 аеро-балистичких пројектила Кх-47М2 кинжал користећи систем патриот АД.

"То је рекорд. Имали бисмо катастрофалне посљедице да су пројектили погодили своје циљеве", рекао је главнокомандујући украјинских оружаних снага.

Ово је Хамасовац убијен у експлозији у Бејруту

Ово је Хамасовац убијен у експлозији у Бејруту

Украјински предсједник Володимир Зеленски рекао је у разговору са британским премијером Ришијем Сунаком да је Русија у протеклих неколико дана испалила око 500 пројектила и дронова на мете широм Украјине.

Портпарол ваздухопловних снага Јуриј Игнат рекао је да су Русији потребна четири дана да се припреми за масиван ракетни удар попут оног који је покренут јутрос.

"Четири дана су довољна за припрему ако имају одређене шаблоне. Пројектил је програмиран гдје да скрене десно, гдје лијево, а гдје да се спусти и крене у напад. То је технолошки производ", рекао је Игнат.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:30 Бизнис клуб (Р)

    ''Бизнис клуб (Р)

  • 12:55 Гола наука (Р)

    ' Гола наука (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.