Vazdušni napad

Alarm širom Ukrajine, počeo novi napad: Rusi krenuli u juriš

  • Izvor: Kurir
  • 02.01.2024. 20:58

Uzbuna za vazdušni napad proglašena je u većem delu Ukrajine.

Alarm se najpre oglasio u sedam regiona: Nikolajevu, Kirovogradu, Čerkasu, Dnjepropetrovsku, Poltavskoj, Harkovskoj i Sumskoj oblasti, ali i u dijelovima Zaporožja i Hersona koje kontroliše Kijev.

Pola sata kasnije alarm je objavljen u Kijevu i Černigovskoj oblasti.

Pojedini ruski vojni blogeri nezvanično navode da je Rusija oko 17 sati po našem vremenu digla 13 strateških bombardera Tu-95MS i minimum četiri Mig-31.

Kako je za 90 sekundi evakuisano gotovo 400 putnika iz japanskog aviona u plamenu

Kako je za 90 sekundi evakuisano gotovo 400 putnika iz japanskog aviona u plamenu

Rusija je jutros, podsjetimo, izvela masivan raketni udar na Ukrajinu, drugi u prethodnih nekoliko dana. Ispaljeno je oko 110 projektila, od kojih je ogromna većina bila usmjerena na Kijev i Harkov. Lokalni mediji navode da je ispaljen najveći broj kinžala od početka sukoba.

Komandant Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni rekao je da je protivvazdušna odbrana oborila svih 10 aero-balističkih projektila Kh-47M2 kinžal koristeći sistem patriot AD.

"To je rekord. Imali bismo katastrofalne posljedice da su projektili pogodili svoje ciljeve", rekao je glavnokomandujući ukrajinskih oružanih snaga.

Ovo je Hamasovac ubijen u eksploziji u Bejrutu

Ovo je Hamasovac ubijen u eksploziji u Bejrutu

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u razgovoru sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom da je Rusija u proteklih nekoliko dana ispalila oko 500 projektila i dronova na mete širom Ukrajine.

Portparol vazduhoplovnih snaga Jurij Ignat rekao je da su Rusiji potrebna četiri dana da se pripremi za masivan raketni udar poput onog koji je pokrenut jutros.

"Četiri dana su dovoljna za pripremu ako imaju određene šablone. Projektil je programiran gdje da skrene desno, gdje lijevo, a gdje da se spusti i krene u napad. To je tehnološki proizvod", rekao je Ignat.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:30 Biznis klub (R)

    ''Biznis klub (R)

  • 12:55 Gola nauka (R)

    ' Gola nauka (R)

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.