Василиј Дубков

Адвокат Наваљног приведен у Москви

  • Извор: РТС
  • 27.02.2024. 19:30

Руска полиција привела је Василија Дубкова, адвоката преминулог руског опозиционог политичара Алексеја Наваљног, преноси Ројтерс.

Дубков је заступао Наваљног, а помагао је и његовој мајци Људмили када је прошле недјеље апеловала на власти у Москви да јој допусте да преузме тијело.

Вијест да је Дубков приведен објавио је руски лист Новаја газета, који се од почетка специјалне војне операције у Украјини издаје у Летонији. 

Наваљни је преминуо 16. фебруара, саопштила је затворска служба региона Јамало-Ненецки, гдје је Наваљни служио затворску казну.

Наваљни је служио казну затвора од 30 година, између осталог, због, како је наведено у једној од пресуда руског суда, оснивања и финансирања ектремистичке организације и њених активности, а био је познат као оштар критичар Кремља.

Портпаролка руског опозиционара Кира Јармиш потврдила је 24. фебруара да је тијело Наваљног предато његовој мајци.

Јармиш је тада саопштила да се у медицинском извјештају руских власти наводи да је Наваљни преминуо природном смрћу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм