Korupcija u užičkom zdravstvu

Za zaposlenje medicinske sestre primila četiri hiljade evra i telefon

  • 21.09.2018. 11:44

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a Srbije uhapsili su ženu čiji su inicijali A. A. (43), bivše odgovorno lice Doma zdravlja u Užicu, zbog sumnje da je primila mito od oko četiri hiljade evra da bi posredovala u zapošljavanju medicinske sestre u bolnici.

Sumnja se da je A. A. u novembru 2017. i julu ove godine u dva navrata zahtijevala i primila ukupno četiri hiljade evra i mobilni telefon od osobe koja je tražila posao, saopšteno je iz MUP-a Srbije. 

Novac i telefon je primila kako bi posredovala prilikom zaposlenja 28-godišnje osobe, najprije na određeno, a potom i na neodređeno vrijeme na radno mjesto medicinske sestre u Opštoj bolnici Užice. 

Zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo trgovina uticajem, krivična prijava je podnesena i protiv osobe koja je trebalo da se zaposli kao medicinska sestra. 

Osumnjičena A.A. će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

  • 11:20 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

    ''Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

  • 11:50 Братунац: Обиљежавање страдања Срба Средњег Подриња и регије Бирач, пренос

    '''Братунац: Обиљежавање страдања Срба Средњег Подриња и регије Бирач, пренос

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.