Сенатор Републике Српске

Вулин: Узалуд се Хелез и Бећировић труде да Србе посвађају са Бошњацима

  • Извор: СРНА
  • 12.07.2024. 22:38

Потпредсједник Владе Србије и сенатор Републике Српске Александар Вулин рекао је да колико год да се министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез и бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић труде да Србе посвађају са Бошњацима узалуд је.

"Ми њихов режим са бошњачким народом нећемо изједначити", поручио је Вулин.

Он је рекао да не зна гдје је Хелез на југу Србије видио аутобус из Филма "Ко то тамо пева", али ако није слагао, какав му је обичај, онда је вјероватно био на крајњем југу Србије између Приштине и Призрена, саопштено је из Кабинета потпредсједника Владе Србије.

Ако је (Хелез) ишао до Ниша па јужније, навео је Вулин, кретао се ауто-путевима каквих у БиХ нема ни по квалитету, ни по дужини и неће их бити још задуго, осим ако их Србија не изгради.

Бећировић искористио Сребреницу да распламса мржњу

Бећировић искористио Сребреницу да распламса мржњу

"Као бивши министар одбране одлично знам чиме располаже министар Хелез и топло му препоручујем да се бави возним парком и техником у Министарству одбране у Савјету министара чијом исправношћу не може да се похвали", истакао је Вулин.

Он је упитао и шта би са доказима за Хелезове тврдње да је предсједник Србије Александар Вучић носио снајпер?

"Пошто их нема биће да је и то слагао", нагласио је Вулин.

Он је рекао да је потребно објаснити и Хелезову лаж да нико из БиХ није прелазио да ратује у Србији.

Додик: Бећировић потврдио да је Сребреница политичка платформа

Додик: Бећировић потврдио да је Сребреница политичка платформа

"Нажалост јесте, било је држављана БиХ бошњачке нације који су у редовима УЧК учествовали у убиствима војника, полицајаца и српских цивила свих вјера на Косову и Метохији током 1998. и 1999. И наградно питање за Хелеза Зукана, наведите један већи терористички напад исламиста на простору Европе у посљедњих 20 година, а да у њему није кориштено оружје поријеклом из БиХ или да у нападу није учествовао носилац пасоша БиХ. Мислите о томе. И да не буде забуне, колико год да се Хелез и Бећировић труде да Србе посвађају са Бошњацима узалуд је, ми њихов режим са бошњачким народом нећемо изједначити" поручио је Вулин Хелезу, који је данашњу конференцију за новинаре предсједника Србије назвао "морбидним јавним наступом".

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.