Senator Republike Srpske

Vulin: Uzalud se Helez i Bećirović trude da Srbe posvađaju sa Bošnjacima

  • Izvor: SRNA
  • 12.07.2024. 22:38

Potpredsjednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin rekao je da koliko god da se ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez i bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović trude da Srbe posvađaju sa Bošnjacima uzalud je.

"Mi njihov režim sa bošnjačkim narodom nećemo izjednačiti", poručio je Vulin.

On je rekao da ne zna gdje je Helez na jugu Srbije vidio autobus iz Filma "Ko to tamo peva", ali ako nije slagao, kakav mu je običaj, onda je vjerovatno bio na krajnjem jugu Srbije između Prištine i Prizrena, saopšteno je iz Kabineta potpredsjednika Vlade Srbije.

Ako je (Helez) išao do Niša pa južnije, naveo je Vulin, kretao se auto-putevima kakvih u BiH nema ni po kvalitetu, ni po dužini i neće ih biti još zadugo, osim ako ih Srbija ne izgradi.

Bećirović iskoristio Srebrenicu da rasplamsa mržnju

Bećirović iskoristio Srebrenicu da rasplamsa mržnju

"Kao bivši ministar odbrane odlično znam čime raspolaže ministar Helez i toplo mu preporučujem da se bavi voznim parkom i tehnikom u Ministarstvu odbrane u Savjetu ministara čijom ispravnošću ne može da se pohvali", istakao je Vulin.

On je upitao i šta bi sa dokazima za Helezove tvrdnje da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nosio snajper?

"Pošto ih nema biće da je i to slagao", naglasio je Vulin.

On je rekao da je potrebno objasniti i Helezovu laž da niko iz BiH nije prelazio da ratuje u Srbiji.

Dodik: Bećirović potvrdio da je Srebrenica politička platforma

Dodik: Bećirović potvrdio da je Srebrenica politička platforma

"Nažalost jeste, bilo je državljana BiH bošnjačke nacije koji su u redovima UČK učestvovali u ubistvima vojnika, policajaca i srpskih civila svih vjera na Kosovu i Metohiji tokom 1998. i 1999. I nagradno pitanje za Heleza Zukana, navedite jedan veći teroristički napad islamista na prostoru Еvrope u posljednjih 20 godina, a da u njemu nije korišteno oružje porijeklom iz BiH ili da u napadu nije učestvovao nosilac pasoša BiH. Mislite o tome. I da ne bude zabune, koliko god da se Helez i Bećirović trude da Srbe posvađaju sa Bošnjacima uzalud je, mi njihov režim sa bošnjačkim narodom nećemo izjednačiti" poručio je Vulin Helezu, koji je današnju konferenciju za novinare predsjednika Srbije nazvao "morbidnim javnim nastupom".

Pratite nas i putem Vibera