Састанак у Владивостоку

Вулин са Путином: Забринути смо због притисака на Републику Српску

  • Извор: СРНА
  • 04.09.2024. 12:10

Србија је веома забринута због снажних притисака да се умањи Република Српска и да се промијени Дејтонски мировни споразум, изјавио је потпредсједник Владе Србије и сенатор Српске Александар Вулин.

"Република Српска је такође предмет наше велике бриге, наше велике забринутости, јер постоје снажни притисци да се Република Српска умањи и да се Дејтонски споразум промени. То није могуће уколико желите мир и стабилност. Председник (Србије Александар) Вучић је највећи гарант мира и стабилности у нашој регији", рекао је Вулин на састанку са предсједником Русије Владимиром Путином у Владивостоку.

Он је захвалио Путину на огромном личном доприносу развоју односа Србије и Русије, као и огромном личном доприносу очувању истине, јавио је "Спутњик".

Вулин: Подла лаж да Србија уступа

Вулин: Подла лаж да Србија уступа "мигове" Француској

"Хвала Вам што сте нам помогли да се успјешно боримо против покушаја доношења резолуције о лажном геноциду у Сребреници. Хвала на личном доприносу у очувању истине и помоћи у нашој борби да се не донесе лажна резолуција о Сребреници.

Ви сте нас разумјели и снажно сте нас подржали. То сте урадили 2015. године када је Велика Британија покушала у Савјету безбједности да донесе такву резолуцију и, као што видите, ми то памтимо и не можемо да заборавимо Ваш лични допринос нашој борби за истину о српском народу", поручио је Вулин.

Вулин је током састанка истакао да је и њему и свим Србима велика част и привилегија што данас разговара са руским предсједником, уз напомену да Србија никада неће увести санкције Русији нити ће ући у НАТО све док је на власти предсједник Вучић.

Вулин: Бити Србин значи исповиједати косовски завјет и вјеровати и три ријечи - дужност, част и слобода.

Вулин: Бити Србин значи исповиједати косовски завјет и вјеровати и три ријечи - дужност, част и слобода.

"Србија није само стратешки партнер Русије, него и савезник и зато је притисак Запада на нас огроман, али Вучићева Србија никада неће постати чланица НАТО-а, никада неће увести санкције Русији и са њене територије се никада неће спроводити никакве антируске акције", нагласио је Вулин.

Он је навео да је Србима лакше када Русија брине за Србију и стало јој је до тога шта Србија ради, јер да Русија није опстала, онда не би било ни Србије.

Вулин је напоменуо да Срби и Руси дијеле заједничку прошлост, али да имају и будућност.

Он је пренио личне, срдачне и братске поздраве предсједника Вучића, који је Путину пожелио да остане јак и мудар у вођењу своје земље за добробит руског народа.

Путин: Русија ће се обрачунати са украјинским бандитима у Курској области

Путин: Русија ће се обрачунати са украјинским бандитима у Курској области

Вулин је нагласио да Србија никада неће постати дио антируске хистерије, јер она Русију поштује и цијени, јавља РТ Балкан.

"Овај форум је доказ колико је глупо изоловати Русију. Србија у тој политици никада неће учествовати", додао је Вулин.

Што се ти тиче ситуације у региону, Вулин је навео да је ситуација на Косову и Метохији тешка, пошто Приштина покушава да изврши етничко чишћење Срба из јужне српске покрајине и упорно крши Резолуцију 1244 Савјета безбједности УН.

Он је подсјетио да су Русија и предсједник Путин лично у више наврата помагали Србији.

"Бескрајно смо захвални Русији и Вама лично када се ради о заштити нашег територијалног интегритета, а по питању Косова и Метохије. Знамо где год се чује глас Русије, чује се и глас Србије. Тамо гдје покушавају да угасе глас Русије, неће се чути ни глас Србије. Вучић то одлично зна и неће дозволити да се наши братски, савезнички односи на било који начин компромитују", закључио је Вулин.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?