Потпредсједник Владе Србије

Вулин поручио Стану: Слободно ме позовите у Брисел, а истина коју ћу вам рећи неће вам пријати

  • 05.09.2024. 16:24

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин рекао је данас да не зна у чије име говори портпарол ЕУ Петер Стано када критикује његов сусрет са предсједником Русије Владимиром Путином будући да је предсједавајући ЕУ Виктор Орбан такође имао састанак са Путином.

- И посебно молим портпарола ЕУ да не употребљава термине агресија, међународно право или повеља УН. Послије 1999. и агресије НАТО пакта на Србију, послије гажења Резолуције 1244 и признања тзв. Косова изгубили сте свако право да говорите о моралу или међународном праву. Ваше лицемјерје изазива и подсмијех и гађење - рекао је Вулин, реагујући на изјаву портпарола ЕУ да је сусрет са Путином је у супротности са исказаним циљем Србије да приступи ЕУ.

Вулин: Путин изразио недвосмислену подршку очувању Српске

Вулин: Путин изразио недвосмислену подршку очувању Српске

Вулин је истакао да је поносан што је имао прилику да упозна предсједника Путина и да се радуј свакој прилици да сретне пријатеља Србије и лидера такве мудрости и интегритета.

- И слободно ме позовите у Брисел, доћи ћу, а истина коју ћу вам рећи можда вам неће пријати, али ће бити љековита - поручио је Вулин.

Пратите нас и путем Вибера