Potpredsjednik Vlade Srbije

Vulin poručio Stanu: Slobodno me pozovite u Brisel, a istina koju ću vam reći neće vam prijati

  • 05.09.2024. 16:24

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas da ne zna u čije ime govori portparol ЕU Peter Stano kada kritikuje njegov susret sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom budući da je predsjedavajući ЕU Viktor Orban takođe imao sastanak sa Putinom.

- I posebno molim portparola ЕU da ne upotrebljava termine agresija, međunarodno pravo ili povelja UN. Poslije 1999. i agresije NATO pakta na Srbiju, poslije gaženja Rezolucije 1244 i priznanja tzv. Kosova izgubili ste svako pravo da govorite o moralu ili međunarodnom pravu. Vaše licemjerje izaziva i podsmijeh i gađenje - rekao je Vulin, reagujući na izjavu portparola ЕU da je susret sa Putinom je u suprotnosti sa iskazanim ciljem Srbije da pristupi ЕU.

Vulin: Putin izrazio nedvosmislenu podršku očuvanju Srpske

Vulin: Putin izrazio nedvosmislenu podršku očuvanju Srpske

Vulin je istakao da je ponosan što je imao priliku da upozna predsjednika Putina i da se raduj svakoj prilici da sretne prijatelja Srbije i lidera takve mudrosti i integriteta.

- I slobodno me pozovite u Brisel, doći ću, a istina koju ću vam reći možda vam neće prijati, ali će biti ljekovita - poručio je Vulin.

Pratite nas i putem Vibera