Ministar odbrane Srbije

Vulin: Izetbegović prvo da odgovori o pokušaju ubistva Vučića

  • 13.10.2020. 08:28

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u posjetu može da pozove koga misli da treba, te da, kao nesporni politički lider svih Srba, vodi dosljednu politiku mira prema susjedima Srbije iako veoma često nema iskrene sagovornike u drugim državnicima.

Reagujući na izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića da nije u redu što predsjednik Srbije u Beograd, osim srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića, nije pozvao političkog predstavnika Bošnjaka u BiH, Vulin je istakao da Vučić, ako je više puta ugostio i Izetbegovića i člana Predsjendištva BiH Željka Komšića i Džaferovića, može da ugosti i Čovića.

Vulin je naglasio da Izetbegović, prije nego što i pomisli da može da odredi Vučiću koga i kada smije da zove, treba da odgovori gdje je nestao kada je 2015. godine rulja pokušala da ubije Vučića, tadašnjeg prmijera Srbije, dok je bio na komemoraciji Bošnjacima u Potočarima, kod Srebrenice.

"A do tada, neka Izetbegović pozdravi Vučićeve napore da region živi u miru, kada već ne pomaže, neka ne odmaže", poručio je Vulin.

Vulin je naglasio da se ne miješa u unutrašnje odnose u BiH, ali da ne može da ne primijeti da je Izetbegović ljut što nije pozvan on, jer DŽaferovića i Komšića nije pominjao, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

"U Srbiji gost je svetinja i nikada se nije desilo da dok gosta linčuje rulja, domaćin se skloni i pojavi tek kada je gost čudom i hrabrošću preživeo linč ološa", istakao je Vulin.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je sinoć u Beogradu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, koji je i zamjenik predsedavajućeg Doma narodne skupštine BiH. 

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.