Потпредсједник Владе Републике Србије

Вулин Харадинају: Далеко је средњи вијек за Рамуша, ближи је он каменом добу

  • Извор: РТРС
  • 12.06.2024. 17:03

Потпредсједник Владе Републике Србије Александар Вулин реаговао је на изјаву Рамуша Харадинаја да су ријечи и поруке које су се чуле на Свесрпском сабору "средњовјековне", као и његове поруке из Москве.

- Не знам гдје је Харадинај сакупљао знања о средњем вијеку, да ли се образовао док је избацивао пијанце на вратима клубова у Швајцарској, док је диловао дрогу или док је убијао отете Србе, а и Шиптаре. Претјерано је оптимистично очекивати да Харадинај, неоптерећен непотребним књишким знањем, као прави представник Шиптара, народа који ни у једном вијеку, па ни у средњем вијеку није подигао ни једну грађевину вриједну заштите Унеска, може да разумије да су Немањићи у средњем вијеку на Косову и Метохији изградили толико цркава и манастира да се то вријеме у српској историографији зове златним добом.

Отуда за Србе није велика увреда ако им се помиње средњи вијек, али јесте велика увреда и Србима и здравом разуму да оцијене о Србији и Свесрпском сабору даје злочинац који је на слободи, не зато што је невин, већ зато што је поубијао свједоке својих злочина. Далеко је средњи вијек за Рамуша, ближи је он каменом добу - поручио је потпредсједник Владе Републике Србије Александар Вулин реагујући на изјаву Рамуша Харадинаја да су ријечи и поруке које су се чуле на Свесрпском сабору "средњовјековне", као и поруке Александра Вулина из Москве.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Серија: Црна Гуја (12+) (Р)

    '''Серија: Црна Гуја (12+) (Р)

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.