Председник Србије

Вучић: Супротставићемо се усвајању резолуције о Сребреници свом снагом

  • Извор: Танјуг
  • 20.04.2024. 11:35

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас по питању усвајања резолуције о Сребреници и става Сједињених Америчких Држава, да иако када, како је рекао, "Америка подигне два прста, иза једног стоји 70 држава," Србија ће се свом снагом супротставити.

Он је одговарајући на питање новинара да ли разговори са америчким званичницима, као данашњи са помоћником секретара Бироа за европске и евроазијске послове Стејт департмента Џејмсом О'Брајаном могу да утичу на намјеру Србије да спријечи усвајање тог документа, Вучић је рекао да ће се Србија снажно борити.

- Ја све кажем у лице, не кажем све оно што сам у разговору имао са О`Брајаном, али све што је важно за грађане кажем у лице. Не кријем колико нам тешко пада све ово што се дешава. Што се тиче борбе око резолуције, ми знамо да Америка када подигне два прста, један прст има 70 земаља за себе. Ми смо сами, и такви сами супротставићемо им се по питању резолуције, колико год можемо свом својом снагом - рекао је Вучић на конференцији за медије након састанка са О`Брајеном.

Он се захвалио О`Брајену на посјети и рекао да се нада да ће билатерални односи ићи узлазном путањом.

Састанку Вучића са О'Брајаном присуствовали су и амбасадор САД у Србији Кристофер Хил, директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић и бивши амбасадор у САД Марко Ђурић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.